Traditionen tro er her er 10 julegaver til pressefotografen der har alt – 2022.

1: Den ser cool ud og er faktisk meget praktisk – Stream deck hedder dimsen. Du sætter den op med de genveje du har brug for – programmer, genveje i photoshop, hjemmesider mm. Fås i en 15 og en 32 knaps model. Dine kolleger bliver dybt misundelige!
Set hos elgiganten til 1.199 kr for 15 knaps modellen.

2: Think tank er kommet med nogle enkle regncovers, nogle hvor du ikke skal have en studentereksamen for at montere dem, de er meget, meget billigere end en reparation efter en skylle ude i virkeligheden. De fås i tre modeller, small, medium og large og koster henholdsvis 279,-, 299,- og 459 kr. incl. moms. Set hos Scandinavianphoto.

3: Godt lys er vigtigt. Den nye Profoto A2 – ser rigtig god og kompakt ud. Kvaliteten er selvfølgelig i top.

Set hos Goecker til 7.500 kr inc moms.

4: Vi sidder i den bil hele tiden – med denne magnetiske holder kan du montere din mobil næsten alle steder. Husk at bruge den trådløst. Set hus Carmount til 23,99 US $ – og så kommer der moms told og fragt på.

5: Der findes mange raw redigerings programmer derude – men jeg tror Capture One er det bedste og i alt fald det hurtigste. Og så er det dansk! Set til 2595,- hos Scandinavianphoto.

6: Alle de ledninger, opladere, kortlæsere mm. fylder og det er nogen gange svært at få overblikket. En forsøg på at løse det problem kunne være denne store dobbeltlags kabeltaske fra Bagsmart. Set til 25 US $.

Gaffatape – man skal altid have noget ved hånden, men en almindelig rulle fylder meget i tasken. Denne lille rulle fylder intet og så har du 4,5 meter tape lige ved hånden. Set hos Naturmand.

Nils Mejlvang har dækket Tour de France mere indgående end nogen anden dansk fotograf, og i bogen Le Tour – Tour de France gennem tyve år fortalt i billeder kommer man med over legendariske bjerge som Mont Ventoux, Col du Tourmalet og Alpe d’Huez. Det er en fantastisk bog, flotte billeder men samtidig også et dokument over en tekniske udvikling i vores fag, fra film til digital. Selv om man ikke er cykelentusiast kan den anbefales på det varmeste. Set hos Saxo til 279,95 kr.

Oplader. Denne oplader fra Ugreen en 65W USB C PD Charger kan oplade din computer, iPad og mobil – samtidig. God at have med som reserve. Den er set til 59,99 euro

Hvis alt andet glipper og strømmen er gået så tjek lige denne biostove. Ikke alene får du varmen, men din mobil kan skam også lades op samtidig. 1 295 kr. – plus selvfølgelig brændet!

Glædelig jul!