Traditionen tro er her 10 julegaver til pressefotografen der har alt – 2023!

1: For år tilbage var Turnley brødrene, Peter og David, vel de fotografer der hurtigst kom frem til verdens brændpunkter. De havde forsiderne på Time og Newsweek meget ofte. De har lavet mange fremragende bøger fra den periode. Nu har Peter Turnley så været tilbage i arkiverne og fundet billeder fra Californien fra 1975. “The Other California-1975”. Det er en fremragende bog med sort/hvide billeder – jeg gætter Tri-X og Nikon – måske ikke teknisk perfekte – men med sjæl. Kan varmt anbefales. Set på Peter Turnleys hjemmeside til 69 $ – ex fragt. https://www.peterturnley.com/books

2: Sony alfa lll, Nikon Z9, Canon R1. Der er olympiske Lege i Paris næste år – og så ved vi allesammen der kommer de førende kameraproducenter med et nyt og forbedret kamera der er godt til sportsbilleder….. Sony har allerede præsenteret Sony alfa lll og Canon tester deres R1 og så kommer Nikon vel også med en ny model. Fælles for dem er “state of the art” autofokus, 120 billeder i sekundet – dog ikke hele tiden, optagelser INDEN man trykker på udløseren, overliggende knastaksel og turbo – hvis du forstår hvad jeg mener. Prisen? Den bliver høj! Sony er set hos Set hos Scandinavia Photo til inc. mons 53.990,- kr.

3: 400 mm kommer man ikke udenom hvis man laver sport – markedet bedste bud må være Nikons 400 mm med indbygget 1.4 konverter! Canon har den i deres fremragende EF 200-400, men ser ikke ud til at de har tænkt sig af have tilsvarende i deres nye objektiv program.
NIKON 400MM F/2.8 TC VR S Z-MOUNT er set hos Goecker til 95.992,00 kr.

4: Som sportsfotograf i vintersæsonen er det selvfølgeligt vigtigt at holde varmen. Jeg har før anbefalet elektrisk undertøj fra Nordic Heat – og nu kommer de skam med et opvarmet sæde! Nu er der ingen undskyldning for at være kold i r….! Set hos Nordic Heat til 1.395,- kr.

5: Røde mikrofoner. Det der video bliver mere og mere populært! De nye mikrofoner fra Rode ser ud til at være meget enkle at bruge – lige noget for den travle pressefotograf der også skal huske lige at lave lidt stills…..! Set hos Scandinavia Photo til 3.145,- kr.

6: Joe McNally: The real deal. Han er jo mest kendt for sine bøger om lyslægning, men her er en bog om hele hans karriere, fra de første spæde skridt som kopist på Daily News i New York til nu. Masser af fotos forstås. Set på Amazon til 56,66 euro

7: Vi har kabler liggende overalt i vores fototasker – derfor er serien cable management pouches fra Think Tank en god ide. De fåes i mange forskellige størrelser. Think tank cable management pouches set hos Scandinavian Photo fra 239,- kr.

8: Støv på – nej, ikke på hjernen – men i kameraet – er ikke godt. Man kunne bruge en øresprøjte fra Matas, men skal det virkelig være fint så tjek lige denne Nitecore Blower ud. Set hos Foto C til 649 kr.

9: Det bedste kamera jeg nogensind har fotograferet med er Nikon FM. Jeg har nogle stykker endnu – oppe på loftet. Fremragende kamera. Nu har man chancen for at få sig et elektronisk FM – den hedder nu Nikon ZF. Set hos Goecker til 19.480 kr. inc moms.

10: Linien hjem er vigtigere end nogensind før – nettet skal bruge billeder NU og så må det ikke kikse bare forbi der ikke er ordentlig forbindelse. Jeg har brugt Acer Enduro M3 5G mobilt bredbånd de sidste par måneder, og den kommer ikke til kort selv om der er mange TV-hold der sender samtidig.
Set hos Elgiganten til 2199,- kr.

Glædelig jul!