Traditionen tro er der her ti foreslag til julegaver til pressefotografen der har alt:

Det er godt at kunne finde rundt i sine gamle filer – tidligere har jeg skrevet om programmet Iview – men det bliver desværre ikke opdateret længere. Nu bruger jeg Neofinder, der skam også kan bruges til videofiler, mp3 og meget andet.
Der er en meget hurtig søgefunktion også forstås.
Set til 39.99 US $ hos https://cdfinder.de

Lys er godt, billigt lys er – nå ja – billigt. Det er egentlig en arbejdslampe til
bilfolket, men den kan altså også bruges af fotofolket. Set til 99,50 kr, incl. moms, køre på fast strøm eller 6 AA batterier. Køb dog et par stykker til det hurtige portræt….
Set hos THansen.

Hvis du ind imellem har brug for en lidt større flash end den der sidder på dit kamera, så tjek lige Godox AD 300 Pro. Kinesisk kopiprodukt der ligner Profoto.
Køb den med en Godox pro trigger, som så også kan udløse X1-modtageren som du kan bruge til dine andre flash.
Det er ikke samme kvalitet som Profoto, men skal man ikke bruge det store lys så tit, og ikke vil betale så meget, er det en mulighed.
Godox AD300 set til 3495,- kr. trigger til 495,- incl. moms hos flashfotovideo.dk

Det samme kan siges om Godoxs Flash udløser X1 systemet. Det er ikke nogen pocket wizard, men den virker altså helt fint. 295,- kr incl. moms. Et sæt bestående af modtager og sender er set til 575,- kr. incl moms. hos flashfotovideo.dk

Dronerne bliver bedre og bedre – markedets bedste er efter min mening DJIs Mavic Pro 2.
Den flyver godt, fylder ikke meget og billederne står flot i forhold til størrelsen af dronen. Køb den med Hasselblad kameraet og med smart controlleren – så skal du ikke bruge din mobiltelefon til at styre med. Set til 14.990 incl. moms hos droner.dk

Forbindelsen hjem til redaktionen ude fra virkeligheden er vigtig. Mange kolleger der dækker sport er begyndt at bruge en Netgear Nighthawk router. Den har ethernetstik, og så skulle den være bedre til at få forbindelse forlyder det fra sidelinjerne. Set hos EL-giganten til omkring 2.500 kr incl. moms.

Sony har jo været førende på markedet når det gælder spejlløse kameraer. Men nu er konkurrenterne hos Nikon og Canon kommet med to gode forslag: Nikon Z7 mk II og Canon R5.
De set rigtig gode ud begge to, husk dog at bajonetten er større. Der findes selvsagt nye objektiver – de er ikke helt billige – der passer til den større bajonet, men hvis du vil bruge gamle objektiver fåes der en adapter. Autofokusen er ganske enkelt fremragende og så er kameraerne ligesom Sonys helt lydløse.
Det er dyrt men godt.
Canon R5 set til 36.395,- kr og Nikon Z7 mk II 25.990,- hos Goecker.

De unge fotografer kalder det primes – de gamle fotografer kalder det et fast objektiv.
Det rykker ikke ved der er et eller andet retro over en 35 mm eller en 85 mm i disse zoom- og spejlløse tider. Det behøver ikke at koste alverden at blive det glade ejer af en helt klassisk 35 mm. Se f.eks. Sonys lille kompakte 35/2.8 der er set til 5.545,- incl.. moms.

En af udfordringerne for de kolleger der dækker sport i disse corona-tider, har været redigering af billederne. De sædvanlige presserum har nemlig været aflåst flere steder.
Så der er brug for skygge på computerskærmen og af og til også læ for regn. Der findes flere forskellige muligheder, men icap er sammenfoldelig (men det kan godt være lidt svært af slå den sammen i begyndelsen), regntæt (dog kun let regn) og så skygger den for solen.
Set til 84 pund hos amazon.co.uk og så kommer forsendelsen. Men skynd dig inden Brexit! Ellers køb den hos: Icap.

Når man nu står der i regnen med en paraply er det lidt besværligt med to kameraer og det hele. Men se her: Nubrella løser de problemer. Den er simplethen spændt fast så man har begge hænder helt fri. Kan anbefales specielt til ugebladsfotograferne: De kendte vil helt sikker kigge i din retning…. Et fund til lige under 80 us $.
Set hos https://www.nubrella.com

God jul og godt nytår!