Det for virkelig været et meget specielt forår. 11. marts gik statsministeren til et pressemøde og lukkede nærmest Danmark ned – helt ned. Det har selvfølgelig sat sit præg på mine arbejdsrutiner. På Politiken har vi kun haft nyhedsberedskabet tilstede på redaktionen på Rådhuspladsen – alle vi andre har arbejdet hjemmefra. Rent teknisk har det i disse digitale tider ikke været noget problem – men det har været en logistisk udfordring – og ret kedeligt. Normalt ville. jeg have haft travlt med superligaen – den lukkede ned – og med politikerne på Christiansborg – der var ingen adgang for fotograf undtagen for én fotograf fra Ritzau Scanpix. Så jeg dækkede kun de aktuelle Corona relaterede historier – og dem var der en del af. Jeg har også brugt lidt tid til at flyve med dronen i det helt øde København.

Ind imellem lykkedes det mig at producere et billedhjul – en digital fortælling som det hedder – om hvad man egentlig kan se i København her 80 år efter besættelsen. Hvis du har adgang til politiken. kan du se den her: https://politiken.dk/fotografier/art7723285/Skudhuller-på-Amalienborg-og-soldatergrafitti-i-Kødbyen-–-sporene-efter-besættelsen-findes-stadig-på-gader-og-stræder

Jeg har også været så heldig at min gode kollega Lars Rønbøg inviterede mig til optagelse at podcasten “Sportsfotograferne”. Det var rigtig hyggeligt og du finder den og tre andre podcast med kollegerne Lars Krabbe og Per og Anders Kærby her: https://www.youtube.com/channel/UCz6vOlmQ4Ho3bFnSzT0fmzw

Nu lysner det så småt – superligaen starter på torsdag og Christiansborg er igen åben for alle fotografer – men det har virkelig været et forsømt forår.

Her er lidt billeder fra de sidste måneder:

Coronavirusreportage fra Frederiksberg Centeret og Falkoner Alle. Frisør Camilla Rathmann havde fået et mundbund af sin sidste kunde, Charlotte Bøgeløv.
Statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i Statsmninsteriet.
Dronefotos fra det øde København. Her Langebro i Inderhavnen.
Dronefotos fra det øde København. Her cirkelbroen.
Meget lidt trafik på Dronning Louises Bro på grund af Coronavisus, Covid-19
Pressemøde om lønkompensation med Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, administrerende direktør i Københavns Lufthavn Thomas Woldbye og fællestillidsmand Peter Virum i Københavns Lufthavns terminal 3.
Tæt trafik omkring søerne – her ved Dronning Louises Bro.
Danmark lukket ned pga. Corona virus. Nødpasning i børnehaven Havglimt ved Sundbyvester Plads. Pædagog Jette Schubert med 4-årige Kristina.
Reportage ude foran en daginstitution der åbner. Børnehuset Maglehøj i Frederikssund. Områdeleder Pernille Neergaard Christoffersen tager imod med sæde og håndsprit. Annemette Sellberg med Liam
Corona reportage – BIG I Herliv. Her blev handlet igennem hos Lidl.
Forhandlinger om genåbning af Danmark på Marienborg. Venstres Jakob Ellemann-Jensen.
COVID-19 – reportage fra Refshalevej hvor turbådene ligger stille under Corona-krisen.
Der gøres klar til genåbning på Søndre skole i Køge. Nana Folkvardsen (briller i panden) Karina Christensen og Kenneth Lau gør skolekøkkenet klar til brug som klasselokale for otte elever.
Filmproducent Peter Aalbæk har gratis stillet sit eget forsamlingshus til rådighed for Køge Kommune og Herfølge Skole, som nu bruger det til at undervise to 5. klasser. Aalbæk gør rent og spritter af fra 06.30, så lokalerne er klar til eleverne, der starter skoledagen kl. 08.00.
COVID-19 – Her gøres et vognsæt på Metroen rent på Orientkaj station.
Drone fotos af Rådhuspladsen, Tivoli, Industriens Hus, Politikens Hus, Axel Towers, Palace Hotel, Vesterbrogade.
Drone fotos af Rådhuspladsen, Tivoli, Industriens Hus, Politikens Hus, Axel Towers, Palace Hotel, Vesterbrogade.
9. April. Det er 80 år siden Tyskland besatte Danmark. Hvad kan man stadigvæk se fra besættelsen? Mindelunden i Ryvangen er en mindelund, der blev indviet den 5. maj 1950 som minde om de danske modstandsfolk, der faldt under besættelsen 1940-1945. Mindelunden ligger i Ryvangen, og stedet blev under 2. verdenskrig i perioden 1943-1945 anvendt som henrettelses- og begravelsesplads af danske modstandsfolk. Henrettelsespladsen er stedet, hvor den tyske besættelsesmagt henrettede 94 danske modstandsfolk fra 1943-1945. Frihedskæmper Mogens Kongsted der lavede illegale blade på Lolland Falster og sad i Venstre Fængsel på besøg.
9. April. Det er 80 år siden Tyskland besatte Danmark. Hvad kan man stadigvæk se fra besættelsen? Den Brune Kødby på Vesterbro i København. Tyske soldater har kradset ind i murstenene. “Wollt ihr den totalen Krieg?” “Nein”
9. April. Det er 80 år siden Tyskland besatte Danmark. Hvad kan man stadigvæk se fra besættelsen? Henrettelsesskuret på Christianshavn (også kaldet skydeskuret) var det ene af de to steder hvor dødsdommene i det danske retsopgør efter besættelsen blev fuldbyrdet i 1946-50. Det andet henrettelsessted var i Undallslund plantage ved Viborg. Betongulvet med afløbsrist kan stadig ses på 2. Redan. 29 dødsdømte blev henrettet ved skydning her. Den seneste var Ib Birkedal Hansen den 20. juli 1950 kl. 01.00, som også var den sidste der blev henrettet i Danmark.
Afhøringer i Instrukskommisionen i Retten på Frederiksberg. Fhv. direktør for Udlændingestyrelsen Henrik Grunnet..
Træningskamp: FCK – OB i Parken. OBs Mart Lieder og Jørgen Skjelvik med en maskebeklædt OB official.
Træningskamp: FCK – OB i Parken. Bolddrengene – der var piger i dag – spritter bolden af.