Jeg rejser ikke så ofte som jeg har gjort – men i sidste uge var jeg på reportage i Østrig og Tyskland med min gode kollega Erik Jensen, der til dagligt er vores mand i Berlin. Mandag i sidste uge mødtes vi over en gigantisk wienerschnitzel – i Wien selvfølgelig. Opgaven var reportager fra et europa der bliver mere og mere højredrejet. Inden Erik dukkede op fik jeg lige tid til lidt streetfoto….
Først tre hurtige interviews i et sensommervarmt Wien….
….og derefter næste dag afsted til den lille østrigske by Rechendorf – den by i Østrig hvor flest har stemt på FPÖ – der er langt ude til højre i østrigsk politik. Ikke den nemmeste opgave – landsbyen var ganske tom da vi dukkede op med middagstid onsdag. Men det gik nogenlunde – håber de bruger billederne i sort/hvid.
Efter det afsted til den tyske grænseby Passau, hvor vi torsdag morgen havde en aftale med grænsepolitiet.
To meget uge og meget sympatiske politifolk tog os med rundt i grænseområdet – det gav både noget video og gode arkivbilleder.
Så var det tid til flere interviews i det smukke Passau.
Fredag bød på reportage fra den lille østrigske by hvor Adolf Hitler voksede op. Det hus han boede i står stadigvæk og det skulle vi lige lave noget om. Foran huset har bystyret opstillet en mindesten fra koncentrationslejren Mauthausen – der var jeg for 7-8 år siden med min gode kollega Claus Fisker – tror vi var til håndbold i Linz.
Turen sluttede i München med reportage fra Oktoberfesten – stærke underholdende og meget mærkeligt på en og samme tid.
Reportagerne kommer forhåbentlig i Politikens PS om nogle uger – Erik skal lige skrive. Men jeg har afleveret alle billeder og regner med at holde lidt fri indtil fodbold på søndag.
Mere følger….