Danmark vandt sin 1/8 finale forleden – endelig var det ordentlige billeder i det, fedt.
Jeg har skrevet om det før tror jeg, men det at arbejde så tæt op til deadline som vi gør her i Herning, kræver lidt planlægning – lidt håndbold logistik.
For hvor skal man sidde? Og hvad skal man sende hjem?
Jeg har prøvet meget forskelligt, men bedste placering er at sidde i den ende hvor Danmark angriber i 1. halvleg, på den modsatte side af bænken.
Det giver mulighed for at skyde billeder både af dansk angreb og forsvar og altså dobbelt så mange billeder at vælge imellem.
I pausen bliver jeg siddende på min plads og det er der flere grunde til: Det tager 2-3 minutter at skifte side med alt det grej vi har med og i den tid kan jeg sende 2-3 billeder. Men det er også bedst at sidde ved den danske bænk når kampen er slut. Spillerne på bænken løber ind på banen der, hvis der er noget at juble over og samtidig kan jeg så skyde målmand og træner under 2. halvleg. For ikke at tale om jublende spillere der med løftede arme (Ann Grethe Nørgaard er bedst) løber tilbage efter at have scoret. Tilbageløb som vi håndboldfotografer kalder det.
Tilbage til redigeringen. Jeg “tagger” mine billeder under kampen og lader så Photo Mechanic om kun at kopiere de 40-50 billeder over som jeg skal bruge. Det er ikke alle jeg sender, men det er altså meget nemmere at kigge 40-50 billeder igennem end 8-900! Jeg kan nå at sende 12-15 billeder i pausen, så det bliver ikke til meget photoshop, for det er mindst lige så vigtigt med navne på spillerne og ikke bare de danske! AP som jeg også levere til skal have navne på samtlige spillere. Så det går altså rigtig, rigtig stærkt der i pausen. Jeg prøver også at sende billeder der kan gå til både sejr og nederlag, altså både jubel og triste miner. Ikke det nemmeste at forudsige hvilken vej det går..
Så er der lidt bedre tid efter kampen, Politiken kan nemlig kun nå billeder fra 1. halvleg, der er deadline ved kampslut, så efter kampen hedder det nettet og Polfoto/AP.
Med mindre man pludselig høre EBs Lars Poulsens kamera skyde mange billeder, så må man smide hvad man har i hænderne og tage dette billede af Danmarks Kristina Kristiansen og Sveriges Nathalie Hagman efter kampen. Meget sødt synes jeg.
Efter redigering og sending af omkring 45-50 billeder, laver jeg et hurtigt billedhjul til Politiken.dk og så er den kamp færdig.
Indtil nu har jeg lavet 18 kampe, nu mangler jeg kun 10……!

Mere følger…