Mandag og tirsdag i denne uge havde jeg fornøjelsen at besøge Nordjyske og kigge nærmere på deres video-produktioner. Jeg starter på Politiken efter en 3 måneders orlov om lidt over en uge og så er det godt med en lille tur ud i virkeligheden og få noget fagligt input.

Fotochef Michael Koch tog imod i Nordjyskes domicil på Langagervej i Aalborg og fortalte om hvordan de får tingene til at hænge sammen i en af landets største fotoafdelinger. 24 fotografer der laver både stills og video.

Nordjyske bruger videoerne til deres egen TV-kanal, 24Nordjyske, så det er “rigtigt” TV og ikke web-TV der produceres i det nordjyske.

Derefter kørte jeg på nogle opgaver med min gode kollega Henrik Bo, der må være en af de pressefotografer herhjemme der er længst med video. Han er også dronepilot, men desværre var der ikke mulighed for at se ham i aktion, selvom han skam havde en pelicase med drone og det hele med i bilen.

De statser meget på video deroppe, så meget at på den en af opgaverne faldt denne bemærkning fra journalisten: “Husk lige lidt stills….”

Hele 8 redigeringsrum har de på avisen, 4 på lokalredaktionerne og 4 på Langagervej. Her er Henrik Bo i gang med endnu et indslag.

Det var et par rigtigt gode dage, møde med nogle af de mange gode kolleger jeg kender på avisen – nyligt pensionerede Grethe Dahl kiggede også forbi for at sige hej – og en del gode råd og mange triks jeg tog med hjem til hovedstaden.

Stor tak til Michael, Henrik og alle de andre gode kolleger deroppe.

Vi ses derude i virkeligheden…