10 julegaver til pressefotografen der har alt – 2014

De sidste 11 år har jeg lavet dette lille bud på grej man ikke kan være foruden til Pressefotografforbundets hjemmeside. Der ruller den endnu, men du får den også her på min blog:

1. Dette objektiv ved du ikke du har brug for før du har købt det, men så ved du det også!Jeg taler om 100-400/4.5-5.6 fra Canon og Nikons 80-400/4.5-5.6. Det er et fremragende objektiv til f.eks. 112-opgaver hvor man er fanget bag en politiafspærring,demonstrationer, royale begivenheder og sport som marathon, triatlon og sejlsport.Der er netop kommet en 2. generation af objektiverne, prisen er 16.995 incl. moms hos Goecker.

2. Kamrerarem. Thinktank er kommet med denne med skridsikkert gummi på begge sider! Smart. De kan være svære at finde, men på Isarfoto.com har dem til 26,75 euro.

3. Der findes mange tasker og rygsække på markedet. En lille smart en er denne”Assault Pack” fra army.star. Passer lige til en computer, tilbehør, forlængerledning, en flash og et ekstra objektiv. 299,- kr incl moms.

4. Think Tank laver denne lille skuldertaske med plads til en mikrofon, vidvinkel,flash og så lidt til. Men måske skulle man købe den bare på grund af navnet:
“Hubba hubba hiney”.
Isarfoto.com har den til 74.75 euro.

5. “Skyd lige lidt video” er det nye sort hos alle chefer i dagbladsbranchen. Men hvad gørman når man så skal bruge flash til stillbillederne? Jo, man limer en gammel løsflashsko på siden af sin flash! Det ser mærkeligt ud, men det virker! Da du selvfølgeligallerede har en løs flashsko liggende på bunden af skuffen på kontoret så erprisen 0,- kr.!

6. Min gode kollega Bax Lindhardt havde problemer på Slagelse stadion forleden. Den af FC Vestsjælland udleverede skammel var lige det mindste! Men der er håb, Bax! Har man 29 kr. man ikke lige ved hvad man skal bruge til, så rul forbi Harald Nyborg og køb en skammel med en højde på 22 cm. Har man virkelig spenderbukserne på, kan man også bruge 39 kr. påen skammel på hele 32 cm i højden! Farven er også pænere Bax!

7. Pocket Wizard er kommet med en opdateret udgave, Plus III t/r. Den har forbedret rækkevidde – long range – og det er godt til målkameraet i den anden ende af fodboldbanen.Den er smart, enkel at bruge og den virker! Kan selvsagt også bruges til at udløse dine flash! 1243,75 kr incl. moms pr stk. hos Goecker – og man skal mindst have to…..!

8. Hjørnestenen i et hurtigt workflow – rigtig hurtigt workflow – er programmet PhotoMechanic. Der er intet bedre på markedet. Så skal du lige fyre 6-10 billeder af i pausen mellem to halvlege i en fodboldkamp – med navne på spillerne forstås – er dette programmet!
Photo Mechanic er nu toptrimmet i version 5 til 150 US $ fra www.camerabits.com. Har du en tidligere version af programmet slipper du billigere.

9. Dit arkiv er vigtigt. Hvis du ikke kan finde rundt i dit arkiv, er der jo ingen grundtil at have det. Selv har jeg i 13 år brugt programmet Iview, men det duer ikke til denyere styresystemer på Mac. Nu er der et alternativ som også kan læse dine gamle Iview-fier og så er det endda dansk!MediaPro forhandles af PhaseOne og koster 139 euro i deres webshop.

10. Video er som bekendt noget vi bliver nødt til at forholde os til. Lyden er vigtig,meget vigtig. Denne “rig” som de flittige fotografer på Nordjyske Medier bruger, kan være løsningen på lyden hvis du bruger dit stillkamera til video. En H6 Zoom harddiskrekorder bruges som lydmikser, microporten er i venstre kanal, den indbyggede mikrofon på H6´eren i højre.Høretelefoner er der – i modsætning til på Canon 1DX – en udgang til.Hele skidtet monteres på en “Easy hood” triple Mount, hvor der så også er plads til ditlys!Indrømmet, det bliver lidt tungt i toppen, men du bruger da stativ, ikke?Zoom H6 er set til omkring 3.500 kr. “ZCL Easy Hood YZJ 12.5CM Triple Mount Hot Shoe V Bracket Mount” er set hos www.Amazon.uk til 41 gode engelske pund, dertil kommer så fragt.

God jul!