…den ene dag sidder man og fryser til Parken i fodbold og kun et par dage efter sidder man i sit pæneste tøj (incl. slips) og spiser middag i Orientekspressen! Den er god nok. Jeg kan kun sige det var en af de mere specielle ture, men en helt unik oplevelse var det! Venice Simplon-Orient-Express som toget hedder kører normalt imellem Paris og Istanbul, men i onsdags kørte det mellem København og Stockholm. Vakse Lea Pagh fra vores hårdt arbejdende rejseredaktion, havde allerede i august spurgt rejsebureauet om ikke Politiken skulle fortælle om den tur og billedredaktør Hanne Boock viste med det samme hvilken fotograf der skulle med – nemlig undertegnede, der jo som det vil være læsere af denne blog bekendt, er jernbaneentusiast om en hals.

Afsted gik det gennem Sverige onsdag aften og mens Lea og jeg fik en udsøgt middag i spisevognen, blev vi gennemfotograferet fra perronerne på de stationer vi kom igennem af mange hundrede svenskere der ville se det berømte tog. Det var godt nok underligt at sidde der….

Turen endte næste formiddag i Stockholm, hvor vi så lige havde et par historier til rejsetillægget inden jeg fredag morgen kunne sætte mig ind i et hurtigtog til København.

Fantastisk tur – hvad man dog ikke gør for de læsere…….