Nu har jeg fået sovet, mandag retter Søren Fys min nakke ud igen og så er alt tilbage ved det gamle – næsten.

Hvordan gik det så – OL i London?

Her er 10 ting jeg synes var rigtig gode ved OL:

1. Det daglige møde med gode kolleger fra Danmark, Sverige, Norge, Australien, USA osv. Altid meget hyggeligt og inspirerende.

2. Min Thinktank rullekuffert er reddede min ryg og kørte og kørte og kørte (specielt efter den fik nye hjul – rulleskøjtehjul).

3. Mine to telekonvertere – 1.4 og 2.0 – der ganske enkelt var fremragende på min 400 mm. Der er virkelig sket noget fra version II til III!

4. Undergrund, overground og Londons berømte dobbeltdækkerbusser. De kørte og kørte – til tiden og uden dem kunne jeg ikke have nået det jeg skulle.

5. Soldaterne der betjente diverse sikkerhedstjek – incl. de “Røde djævle”. Høflige og med et smil, men de slækkede aldrig på sikkerheden.

6. Fotomulighederne ved håndboldbanerne var, takket være fotochefen Arnt – tidligere norsk kollega fra Dagbladet, nu fotograferende brandinspektør – meget fine. Havde vi bare de samme muligheder til VM og EM!

7. Den nye Canon X, som jeg lånte mens mine egne mk IV´ere var til “tjek and clean”.

Det er et klassekamera. Godt vi ikke er skiftet til Nikon på Politiken! De har virkelig en vinder i det kamera.

8. I samme bolgade: Canons nye 600 mm. Den er rigtig let og den tegner virkelig meget skarpt. Jeg må hellere begynde på lidt lotto……

9. Engelsk – alle talte det og forstod hvad man sagde – i modsætning til Beijing.

10. Men først og fremmest mødet med de danske roere. Her har vi de rigtige olympiske atleter. De får næsten intet i støtte og alligevel er de med helt fremme og kæmper. Der kunne f.eks. håndboldspillerne vist lære lidt om kampgejst…..

De 5 værste ting ved OL i London:

1. Afstandene og transporttiden. Nogle dage brugte jeg 7-8 timer i bus og tog. Nåede frem til arenaerne efter kampstart eller lige før. Nåede ikke at tænke en kreativ tanke

inden det hele var overstået og jeg skulle videre til næste job.

2. TV – gid fa….. havde dem! Det er et TV-transmiteret show mere end det er konkurrencer tænkte jeg nogle gange. Der var TV-kameraer alle steder og det var meget svært at finde en god vinkel uden der kom et TV-kamera eller to i vejen. Det bliver værre og værre for hver gang.

3. Maden – dyr og dårlig – med undtagelse af en gang lammegryde i håndboldhallen en sen aften med min gode skriverkollega Rasmus Bech.

4. Der bor 10 millioner mennesker i London og en stor del at dem var i den Olympiske Park for at se sport. Det var en klaustrofobisk fornemmelse at skulle krydse mellem de mange mennesker på vej fra håndbold til cykling – men det gik da.

5. Tiden – London er én sølle time foran København, men det var nok til der skulle redigeres meget, meget hurtigt og der måtte laves flere kompromiser end normalt.

Det var vel det tror jeg. En sommer med i alt 39 rejsedage i Tyskland, Polen, Ukraine og England er overstået. Nu venter Christiansborg og superligaen og venter…..

Mere følger.