Mandag havde El Giganten tilbud på harddiske. 499 kr. for en 2TB harddisk. To terabyte. Eller 2000 Giga byte. Efter besøg i to El Giganter (man kunne kun få en per butik – godt man bor i København – der er mange forretninger) tilbage til basen i Brønshøj og igang med at lave back-up – af back-up´erne. Jeg har alle mine gemte digital-filer, RAW fra både Kodak, Nikon og Canon på 3 harddiske.

Nu fik jeg efter lang tids kopiering over på én harddisk. 1,2 terabyte fylder mit arbejde fra 1998 og frem. Fuldtids digital blev jeg i sommeren 1999 og siden da har jeg altså ikke skudt på film. I kælderen under Polfotos redaktion ligger alle de negativer jeg tog fra 1984 til 1999. Det fylder en del det arkiv (der selvfølgelig også indeholder negativer fra husets andre fotograf). Og her står jeg så med en lille hardisk til 499,- kr i hånden med alt på. Fantastisk.

På min Mac har jeg det gode arkivprogram Iview – det holder orden på mine billeder. Det findes desværre ikke mere, men det virker fint og det gør det muligt for mig at finde billederne meget hurtigt. Som her f.eks. min gode kollega Jens Nørgaard, som pludselig skulle bruges i Pressefotografforbundets jubilæumsbog. Det tog mig under 2 minutter at finde ham på harddisken.

Så husk back-up og husk at bruge et arkivprogram så du bagefter kan finde billederne – eller nytter det hele jo ikke noget……