…er der lige om lidt. Som i næste uge tror jeg (og min kloge kone der jo er politisk redaktør).

Så skal vi fotografere politikere dag ud og dag ind. Det har jeg gjort siden 1984, så jeg er rutineret som man siger. Her er nogle gamle og nyere eksempler:

Hvordan fotografere man så politikere. Jeg prøver at være neutral og alle politikere får samme “behandling” uanset politisk tilhørsforhold. Læserne (eller seerne som det vel må hedde) kan sagtens selv lægge det i billedet de gerne vil. Det er ikke fordi jeg er ikke vil lave billeder med kant, men jeg kommer aldrig til at gøre som en tidligere fotochef på Politiken, der engang sagde til mig, på vej ud af døren for at fotografere socialdemokraternes Birthe Weiss: “Hende kan vi godt lide”. Som udgangspunkt behandler jeg altså alle ens, også selv om jeg måske ikke privat er enige med dem politisk.

Eller minder politiske billeder meget om sportsbilleder (!), når de er der, ja så er de der – og så er de væk. Det stiller store krav til fotografen, viden om emnet og så skal man altså være klar.

Hvem der vinder valget? Aner det ikke…..