Lørdag regnede det i hovedstaden – rigtig meget. Ferieramt sad jeg der og kiggede ud af vinduet på hagl og regn i mængder jeg ikke har set før. Altså, indtil der kom 2-300 liter vand i kælderen. Så måtte jeg med fruen og niecen ned og skovle vandet ud. Ved 22.30 tiden strejfede det mig lige jeg måske skulle ringe til netjourhavende, men det kom jeg fra igen – hvad f…. man har vel ferie. Men set i bagklogskabens klare lys skulle jeg have fulgt den regel jeg altid har på nettet: Er du i tvivl – så kør! Men jeg blev hjemme i den magelige lænestol og passede ikke mit job.

Resultatet af denne ugidelighed var et at de mest sete billedehjul på nettet: Med billeder taget af læserne med deres mobiler, små kameraer og hvad ved jeg. Andre læsere forsynede DR og TV2, BT og Ekstra Bladet med billeder. Ikke alle lige fremragende, men de var der. Det er nemlig blevet meget nemmere for alle at fotografere og sende billeder videre – til f.eks. net- og avisredaktioner.

Eneste professionelle fotograf der rigtig var i sving var BTs Bax Lindhardt, nogle af hans billeder ser du her.

Konklusionen må være at hvis ikke jeg tager mig sammen og rykker på nyhedsbillederne, så er der andre der gør det – gratis! Kan jeg ikke finde ud af det, så kommer jeg over i nødsporet (billedet ovenfor er fra Lyngbymotorvejen sidste år)….