Indrømmet dette indlæg har intet med pressefotografering at gøre. I får historien alligevel.

Jeg rundede 50 i mandags. Føles egentlig ok, men alligevel lidt mærkeligt.

Min vidunderlige kone gav mig en tur med den berømte Glacier Express i fødselsdagsgave. Afgang fra St. Moritz om onsdagen! Altså afsted til lufthavnen tirsdag, fly til Zurich, tog til Chur og derefter videre til St. Moritz med Rhätische Bahn. Onsdagen startede i minus 20 grader, men flot, flot sol. Glacier Expressen kaldes også “det langsomste expresstog i verden”, ikke helt forkert, de 291 kilometer køres på lige knapt 8 timer. 291 broer og 91 tunneler er der på vejen. Lige noget for en togentusiast som mig.

Frokosten bliver skam serveret på ens plads i de flotte panoramavogne til en udsigt over de sneklædte alper. Spisevognen er efter min mening en af verdens to bedste opfindelser – karbadet er den anden…..

Toget ender i skisportsbyen Zermatt, ved foden af de berømte Matterhorn. Der er kun elbiler i byen, så alt er meget stille og roligt.

Her er så undertegnede og fruen på stationen i Zermatt efter 8 timer gennem de schweiziske alper. Se det var en fødselsdagsgave der bliver svær at overgå….