Pressefotograf står der på mit visitkort. Det er jeg uddannet som tilbage for 28 år siden. 1. august 1979 startede jeg på Helsingør Dagblad. Det var en rigtig gode læreplads som jeg har været rigtig glad for. Jeg skulle have været på Journalisthøjskolen i 5 uger på et kursus, men det blev aflyst – vi var for få pressefotografelever dengang. Nu er der jo et helt fast forløb med skole i 1 1/2 år, praktik i 1 1/2 år og 1 år mere på skolen. De lære noget nu om stunder. Men det gør de gamle fotografer altså også. Hver dag.

Hver dag jeg ruller mod Brønshøj for at holde fyraften tænker jeg dagen igennem. Hvad gik godt, hvad gik skidt. Ikke så meget hvad der egentlig kom på avis og net, men hvad jeg afleverede til redaktionerne. Man skal ikke være bange for at lave fejl, det lære man nemlig noget af.

Som f.eks. i går hvor jeg var til modeopvisning på Rådhuset. Indrømmet jeg var lidt træt efter en 15 timers arbejdsdag og regnfuld fodbold i Parken, men det er altså ingen undskyldning. Jeg fik afleveret nogle billeder der ikke var i orden. Og det var min egen fejl.

Se selv:

Her er originalfilen uden der er lavet korrektion for noget som helst.

Sådan blev det afleveret i går. Ikke rigtig godt synes jeg.

Nyt forsøg med rawkonvertering i DPP med større kontrast og hvidbalance.

Sådan ser det ud redigeret. Lidt bedre, men stadigvæk ikke godt nok. Jeg må vist øve mig lidt mere……

God weekend.