Der er dage man går på arbejde og alt er kedeligt. Men der er gudskelov også dage hvor man møder mennesker. Som f.eks. i tirsdags hvor jeg med journalist Gorm Vølver var på Bornholm og lave tre historier:

1. historie var på kaptajnen på hurtigfærgen mellem Ystad og Rønne. Jepsen hed han. Han sad der på kommandobroen, men egentlig lignede det mest er cokpit på et fly. Han styrede med en mus – ikke meget kaptajn over det….. Men det var hyggeligt at stå der på broen og se Sverige forsvinde og Bornholm dukke op. De havde en god kaffe, men stærk.

2. historie var den med maleren/kunstneren/forretningsmanden Poul Pave der har en forretning på Laksetorvet i Rønne. Han sælger sine malerier i alle mulige afskygninger, postkort, lampeskærme, kopper og krus osv, osv. Sød fyr. Taler meget. Spiller glimrende klaver. Hans kaffe var den bedste jeg har smagt i langt tid. Hans hus i Hasle nord for Rønne har ovenstående værksted. Kommer først på i avisen senere, derfor må I også vente med den soundslide jeg lavede med ham til den tid.

3. historie var den om “Græker Kaj” der bor i Pedersker. Det var en sjov type. Taler ligesom Henriksen Ølbylyng, hvis I kender Monrad og Rislunds univers. Han laver gamle Puch Maxier i sin stue, hvis han da ikke lige er på jagt.

Ialt i alt en sjov tirsdag…..