Hvad har mine Canon 1D mk IV og min Citroen C4 tilfælles? Du har gættet det? Det er mine arbejdsredskaber. Ting jeg skal bruge hver dag på arbejde som pressefotograf. Ting der bare skal virker – hver gang.

Min C4 har kørt udemærket de fleste gange – men ikke alle. Den har brugt meget olie – helt normalt siger værkstedet – men jeg synes 1 liter olie for hver 3.000 km er meget. Den har være brudt sammen et par gange – det holder ikke i længden så nu skiftes den ud med en mindre C3´er der forhåbentligt virker bedre og hver gang.

Mine Canon 1D mk IV´ere har virket godt synes jeg – men desværre ikke hver gang. Mandag til fodbold i Farum var det meget gode resultater jeg kom hjem med og uden de store anstrengelser, Fremragende ganske enkelt.

Fredag skulle jeg så lave en helt enkelt opgave – Dronningen der vinker fra balkonen på Amalienborg. For at være på den sikre side tog jeg min 100-400 mm med, så kunne jeg skyde selv om hele den kongelige familien kom frem. Det er et fremragende objektiv som har reddet min dag mange gange. Fredag virkede kombinationen af mk IV og 100-400 ikke. Bilederne er frontfokuserede og kunne dårlig nok bruges. Måske var det objektivet tænkte jeg og satte 100-400 på min gamle mk II ´er. Ingen problemer!

Nu bliver jeg så nødt til at køre på Visual Service med alle objektiver og begge kameraer. Det skal altså være skarpt – jeg lever af det her, Forhåbentlig vil det løse problemet – eller måske skulle jeg prøve en mk III?