Endnu et billede der ikke kom med på min udstilling:

Fangeveksling i en lille landsby syd for den kroatiske by Karlovac tilbage i 1990.

Jeg var sendt derned med reporter Nils Thorsen forbi danske soldater skulle indsættes på et FN mandat og have hovedkvarter i Bihac i Bosnien. Nils og jeg fløj til Wien og tog toget til Zagreb (lufthavnen var lukket i Zagreb). Ind på Intercontinental der så lidt hærget ud med sandsætte ved indgangsdøren. Men jeg fandt først ud af hvor meget gang der havde været i den, da jeg kom op på værelset og skulle skille telefonstikket ad – ganske som vi plejede at gøre dengang i de analoge dage – ledningerne var allerede afisolerede og klar til brug. Der havde altså været andre fotografer før mig her….

Nå, men her er vi altså i den lille kroatiske landsby, hvor frontlinien gik på tværs af hovedgaden og der lå miner midt på vejen. Her er muslimske soldater ved at udveksle godt gennembankede kroatiske fanger. Der stod jeg midt i det hele og synes ikke det var særlig sjovt. Krigsfotograf bliver jeg aldrig. Men billederne blev ok og to dage efter kørte Nils og jeg med vores gode kollega Niels Brink fra TV2 ind i Bosnien og fandt de danske soldater i Bihac.