De der svenskere. De er altså dygtige – også til at blogge.

Jeg har før omtalt Sydsvenskans nye billedchef Lars Darebergs blog. Men også andre svenskere blogger. F.eks. Daniel Nilsson fra Bildbyrån. Ham møder jeg ind imellem i København. Tjek hans blog her.  Hans kollega Johan Marklund blogger her.

Jeg har jo lovet at fortælle hvordan det går med min nye Dell Mini 9. Jeg er ikke helt klar endnu, har lidt problemer med opsætningen af Photo Mechanic da skærmopløsningen er ret lille 1024×768. Men det arbejder jeg på. 

Ellers er det en meget fin lille maskine. Da den har SSD harddisk, siger den ikke en lyd, der er simpelthen ikke nogle bevægelige dele. Photo Mechanic og Photoshop kører fint, men man skal ikke åbne for mange jpg´s og slet ikke raw, men den kører! Man kan altså få en bærbar computer der sætter dig i stand til at sende billeder hjem til redaktionen for 3.500 kr. Er det smart. Ja. Vejer den noget? Nej, 1 kg. 

Det er med andre ord den perfekte back-up maskine på rejser og den perfekte maskine til hurtige billeder ud fra det virkelige liv.

Eneste anke er tastaturet – det er lidt småt, men det er maskinen jo også…..

Se Rob Galbraiths artikel om foto-computere her.