…lød det gamle hit fra Brix. 

Det samme sagde Søren Dalsgaard fra Update i formiddags under sit meget indspirerende indlæg om historiefortælling. Jeg er jo kursusleder på Updates soundslideskursus – og Søren talte varmt om video. Jeg sad så og tænkte på min split nye Canon 5D mk II der lå på værelset. Og jeg sad og tænkte på de meget store udfordringer der ligger lige om hjørnet med at håndtere et kamera der kan lave både stills og video og det næsten samtidig. Det bliver lidt af en udfordring, men det var godt at høre Søren fortælle og vise produktioner hvor der var både video og stills. Ikke dårligt. Men det kommer til at tage en krig at redigere det. Om to uger er jeg på et kursus i Final Cut, et program der kan tage både lyd, stills og video. Det bliver ret spændende. 

Vi kommer nok ikke udenom en fototaske hvor der kommer flere og flere mikrofoner, microports, ledninger og vindhætter.

Men inden da arbejder mine kursister hårdt med lydredigeringen. Soundslides er jo en god måde at starte på hvis man gerne vil gå videre og filme video. Historiefortællingen, lydredigeringen og selve fotograferingen (close up, total og halvtotal) er meget lig det man bruger på videosiden.

Det er iøvrigt fantastisk store filer sådan en Canon kan spytte ud: 60 MB. ikke mindre end 10 gange så stor en fil som de Kodak 620´ere jeg startede med at bruge tilbage i 1999. Og prisen er næsten 10 gange mindre. Imponerende.