Det er ikke bare landstræneren der har taktiske overvejelser inden en vigtig håndboldkamp. Som fotograf skal man også havde en eller anden ide om hvordan man dækker kampen – en form for taktik.

Her er min.

1. halvleg: Skulle jeg meget gerne sidde hvor der er dansk angreb. Jeg bruge to kameraer, et med en 200 mm og et med en 400 mm. Jeg fotografere faktisk hele tiden, angreb med 200 mm´eren og forsvar i den anden ende af banen med min 400 mm. Når der er en pause, f.eks. hvis der skal tørres sved op efter Kasper Hvidt, eller ved en time out, så tagger jeg billederne i kameraerne. Jeg udvælger med andre ord i kameraet og ikke på computeren. Det spare tid og den er der ikke meget af i en 10 minutters pause mellem halvlegene. 

Billederne ser sådan ud:

Pause: Her redigere, tekster og sender jeg mellem 8-10 billeder. Det gør jeg ved hjælp af et program der hedder Photo Mechanic. Ved hjælp af en liste jeg laver i et tekstdokument, kan jeg skrive sådan her: $d1$, og så står der Kasper Hvidt. Meget smart og det spare også tid.

2. halvleg: Jeg bliver siddende på min plads og har nu dansk forsvar tæt på mig. Godt til f.eks. målmandsredninger. Bænken er tættere på og nu kan jeg også lave det vi kalder “tilbageløb”, altså spillere der jublende løber tilbage mod eget forsvar. Det meste af 2. halvleg bruger jeg min 400 mm og prøver at vinkle på kampens resultat. Det kan være lidt svært. I går havde jeg mange gode jubelbilleder, men de kunne ikke bruges til noget som helst – vi tabte jo til Polen.

Her et par eksempler på 2. halvleg: 

Jeg sender typisk 20-24 billeder fra en kamp og er færdig 20 minutter efter kampen er slut. Så er det afsted til mixedzone med min lydoptager og få lidt kommentare fra spilleren og landstræneren. Min soundslide fra kampen er her.

Det var lidt om min taktik, nu må vi se om landsholdets virker i aften. Mere følger…..