Her er – traditionen tro – 10 julegaver til pressefotografen der har alt!

1: Drone. Dem er var vågne tirsdag morgen på PF konferencen fik et indblik i hvad man kan bruge en drone til, da Nicolai Brix holdt et fantastisk foredrag om hvordan han arbejder med sådan en. Der er selvsagt en del begrænsninger hvor og hvornår man må flyve, men vi kommer ikke udenom det giver nogle fantastiske muligheder. Det kræver dog man øver sig!Phantom 3 standard koster fra 6.199,- incl. moms, men du kan sagtens bruge flere penge på dyrere modeller og tilbehør. Se mere her.

2: Parkeringsur. Vi er både et bilende og et travlt folkefærd, så undgå parkeringsbøden og køb et automatisk parkeringsur. Redder det dig fra én parkeringsbøde er det tjent ind. Den skifter skam også selv mellem sommer- og vintertid
ParkOne – der fås i både sort og hvid (!) – koster 499,-. incl. moms. Set hos Elgiganten.

3: Mylio er nok noget af det smarteste arkivsystem set længe. Du har dit arkiv i skyen eteller andet sted, icloud, google osv. Med Mylio har du styr på dine billeder, du kan søge- og downloade – dine arkivbilleder til din computer, ipad eller smartphone når du har brug for det uanset hvor du er. Smart ikke?
Et standard abonnement koster 8.34 US $ eller omkring 60 kr pr. måned. Se mere på http://mylio.com

4: Mini magicarm eller som den hedder:
PhotR-11-Articulating-Magic-Arm-035-Universal-Clamp-Camera-Flash-LED-Hotshoe.Den kan bruges til næsten alt, mikrofoner, led-lys, flash, pocket wizards osv.
Køb den på amazon. Pris omkring 19 pund (plus fragt).

5. Lyd til video er vigtig. Vores gode kolleger på Nordjyske forsøger sig med denne herlille mixer: Beachtek MCC-2. Den er rigtig smart. Goecker har den til 955,- incl. moms.
Alternativt kan du prøve kopiproduktet Saramoie SR-AX 100, den er billigere og koster499,- incl moms. Goecker har den muligvis ellers prøv DanGuitar i Grenå, de er meget hurtige til at sende den….

6: Der er vel ikke noget så klassisk som en 35 mm. Canon har lanceret en helt nygennemarbejdet 35/1.4. Den skulle være så skarp, så skarp.Det er prisen dog også: 17.370,- incl. moms hos Goecker.

7: Nikon har flere nye interessante objektiver. En 300/4.0 der ser rigtig god ud, men årets køb må være den nye 200-500/5.6 med til små 13.195. incl. moms hos Goecker.

8: Ingen julekalender uden et par gode fototasker. Til herrene er her et forslag:Rothco Advanced Tactical Bag. Der kan lige være en flash, en 70-200 mm og lidt andresmåting, dit kamera har du over skulderen og så er du så mobil som aldrig før….set hos army-star til 499,- incl. moms.

9: For kvinderne er der kommet en helt ny serie kameratasker fraThinkTank: Lily Deanne serien, der ikke ser ud som kameratasker, men som kan indeholde både kameraudstyr, en ipadmini og hvad der nu ellers skal være plads til. Prisen ligger fra 199 US $ ved køb på nettet, men mon ikke Goecker får den på et tidspunkt.

10. GoPro Hero4 session er 50 % mindre end de kendte almindelige GoPro kameraer.Det må kunne sættes op steder hvor det ikke var muligt før. Problemet er vel bare om mankan finde det når man pakker sammen…. Hvis man googler det på nettet ligger det fra omkring 2.400,- incl moms.

Glædelig jul!