Alle tror jeg er den helt store teknikfreak – men nej, desværre ikke. Hvad jeg derimod altid er på jagt efter, er teknik der gør livet lettere for mig når jeg er på opgave. Så jeg kan koncentrere mig om netop opgaven og få de helt rigtige billeder.

De sidste par fodboldkampe – og mange andre opgaver – foregår nu i kunstlys eller hvad det nu er. Normalt er auto hvid på kameraet i sommerhalvåret udemærket. Men i den mørke vinter er det nogle gange noget rigtig skidt. Skyd bare RAW siger du? Jo, men det går jo ikke rigtigt hvis der skal sendes direkte fra kameraet, vel? Altså har jeg prøvet at sætte kameraet på en k-værdi. Kelvin grader. Vi gør det til håndbold, til statsministerens pressemøde (3500 k, hvis I skulle kommer forbi engang), så hvorfor ikke på Brøndby stadion?

Ned i kælderen og gemmerne. Nu må jeg jeg altså få ryddet op i det skab! Efter lang tids søgen, fandt jeg dette Minolta Color Meter II fra dengang en fotograf var en fotograf og skød både Tri-X og Ektachrome (film med andre ord). Politikens fotografer fik dengang hver et colormeter og rigtig mange meget dyre filte. 81B og 82C og hvad de nu hed.

Nu køre det tænkte jeg, satte et batteri i og tog afsted til Brøndby stadion for både at fotografere endnu et Brøndby nederlag og så måle farvetemperaturen!

Hm!

Nogle gange går det ikke som man regnede med og det er måske her mine tekniske evner ikke rækker til. 7200 k sagde måleren da mørket sænkede sig over banen og kunstlyset var det dominerende lys.

Det holdt ikke – overhovedet ikke! Hvorfor ved jeg ikke, men nu er det da afprøvet. Colormeteret er lagt på hylden og mine gråkort fundet frem igen. De virker hver gang, de er meget billigere og så løber de ikke tør for strøm!