For lang, lang tid siden lovede jeg at fortælle om mine erfaringer med min Ipad.

Her kommer så det første af forhåbentligt flere indlæg.

DSLR Camera Remote HD hedder en af de mange apps man kan downloade. Rob Galbraith har en større historie om det her.

Man gør følgende: Dit kamera skal være forbundet med en computer, jeg bruger min Dell Mini 9, og så skal Ipad´en og computeren være på det samme trådløse netværk. Så kan man fra sin Ipan styre kameraets lukkertid, blænde, iso, RAW/Jpg, hvidbalancen mm. og selvfølgelig udløsekameraet (det går ikke hurtigt) samt se de billeder kameraet optager også i “live view”. Meget smart. Billederne kan også downloades til Ipad´en hvis der er et enkelt billede eller to der skal sendes. Meget smart. Dejligt at sidde med en stor skærm og kigge billederne igennem. Men helt stabilt er det altså ikke, nogle gange går kameraet helt amok og tager mange, mange billeder og det er så der Ipad´en kommer til kort – nogen hurtig computer er den ikke.

Om dette her er løsningen for at få billederne hurtigt hjem, eller for at fjernbetjene “remotes” ved jeg ikke endnu – jeg må teste noget mere….

Programmet koster 299 kr. fra app store, serveren der skal være på computeren downloades gratis.