Her er noget grej pressefotografer vil købe og bruge i mange år fremover. INGEN fotograf med respekt for sig selv kan undvære de nye Pocket Wizard Mini. De er ved at være på trapperne herhjemme, men jeg har de sidste 2 uger kunne bruge et par stykker. Jeg har nemlig amerikanske pocket wizards (der er forskel på europæiske og amerikanske frekvenser) og for at kunne bruge dem med de nye mini, skulle de indkøbes via B&H i New York.

Er de gode? Ja for f….. De er langt bedre end Canons egen infarøde dims, der aldrig virkede i sollys. De rækker langt bedre, men ikke så langt som LPA design, der fabrikere dimserne skriver. 250 meter er meget optimistisk, men hvor langt væk skal din flash egentlig stå? Vel ikke mere end max 50 meter og det rækker de små radioer.

Men det bliver bedre. Nu kan man bruge 1/4000 med flash der f.eks står på stativ. Godt hvis man gerne vil have helt mørk himmel til et portræt, eller fange en hurtig begævelse. Mulighederne er uendelige.

De er rigtig nemme at bruge: tænd og kør! TTL eller manuel – det er lige fedt – det virker!

Hvis du har almindelige pocket wizards, kan du indstille mini´erne til den rigtige frekvens med et lille program fra LPA design. Har du f.eks to Canon flash på hver sin Mini Flex TT5 (det er den på billedet overover) og så en anden flash på en multimax på f.eks. kanal 17 så virker det fint på alle lukketider på 1/250 og under på min Mk II´er.

Går jeg på 1/2000 sek så slå multimax´en fra og kun de to Canon flash er med. Smart! Størrelsen er til at have med at gøre, de kan godt være med i fototasken uden de store problemer.

Vil du læse mere om de nye pocket wizards, har min gode ven Rob Galbraith mere om dem, her, her og her.

Nikon ejere (de stakler) må vente lidt, de Pocket Wizard Mini og Flex der er på markedet lige nu er kun til Canon. Nikon udgaven kommer senere på året.

Herhjemme forhandles Pocker Wizard af det ganske udemærkede firma Goecker.