Julen står for døren og traditionen tro er her 10 bud på julegaver til pressefotografen der har alt:

Fotobog: En af årets bedste fotobøger kommer fra min gode kollega Jacob Ehrbahn. Utrætteligt har han over flere år fulgte flygningestrømmen mod Europa. Det er der kommet en meget, meget flot fotobog ud af.

Drømmen Om Europa – Jacob Ehrbahn. 269,95 kr.

Værktøj: Novoflex Multi-Tool 8 Functions Multitool. Novoflex – jo den er god nok – det er dem der lavede telerne med pistolgreb – laver denne lille kompakte værktøjskasser der med garanti redder dagen når der er en skrue løs…

Søg på nettet, den koster 19.90 euro her.

Lys: Det er godt lige af have lidt ekstra lys klar til portrætopgaven, Profoto har været førende i mange år og laver rigtig gode flash. De er bare så dyre. Hvis du kun har brug for lys en gang imellem så kig på Godox AD 100 – lille, kompakt – og billig.
Godox AD 100 pro flash. ser hos Flashfotovideo til 1.945 ,- incl moms.

Taske: Ingen julekalender uden en fototaske: Denne her “Pilot Travel Camera Bag” fra Wotancraft kan også bruges som helt almindelig skuldertaske, til dine små spejlløse kameraer og din computer. Den er lavet i Taiwan, lækker men ikke billig (men det er thinktank jo heller ikke). De laver også mere traditionelle fototaster og meget andet godt. Tjek denne forhandler i Holland.

Kameraer: Uden spejl – spejlløse kameraer er virkelig kommet for at blive og her er tre bud fra de tre førende producenter:
Nikons Z9, Canons R3 og Sonys A1. Hvilken du vælger er op til dig, Prisen er høj, men husk da de digitale Kodak/Canon kameraer kom frem i 1998 var prisen 100.000 kr. pr stk! For et kamera med en 6 mb fil!
Nikon Z9 koster 47.990,- kr., Canon R3 48.295,- kr., og Sony A1 56.995,- alle incl. moms. Set hos Goecker.

Film: Kodak Tri-x. Hvis du vil være ung med de unge er der ingen vej udenom: Film. Så op på loftet eller ned i kælderen efter din gamle Nikon FM og en 35 mm og afsted til fotohandleren efter en Tri-X. Set hos Goecker til 75,- kr.

Redigering: Photo Mechanic 6 Plus med arkiv. Pressefotografens bedste ven når det skal gå stærkt er nu endelig kommet med arkivfunktion. Det har varet meget længe, men nu er det endelig muligt at bruge Photo Mechanic også til dit arkiv. Ny licens hos Camerabits koster 229 US $. Opgradering fra Photo Mechanic 6 koster 90 US $.

Gode ben: Fotografer der fotografere sport, bruger lang teler og bruger derfor også et-bensstativ. Tjek lige Leofotos MP-285C, der er så kort at den kan ligge i din rullekuffert. Monopod MP-285C Leofoto. Set i Kamerahuset til 695,- kr inc. moms.

Lyd og billede: Soundslides v. 3. Det var helt fantastisk da soundslides blev præsenteret for år tilbage på PF-konferencen. Billede og lyd sat sammen meget enkelt i en flash fil der kunne publiceres på internettet. Så “døde” flash og dermed også soundslides. Men nu er soundslides tilbage – ikke som app – men som en hjemmeside hvor du uploader dine lyd- og billedfiler og som derefter generere en video fil lige til af loade ind på hjemmesiden.
69 US $ for et år.

Velcro: Noget der er helt uundværligt i enhver pressefotografs taske er velcrobånd. Brug det til at sætte dine kortlæsere fast på computeren, filter foran din flash og meget mere….. Det fåes helt sikker hos din lokale forhandler af syting, men ellers prøv Biltema.
Velcrobånd set hos biltema. Fra 24.50 kr.

Rigtig god jul og godt nytår – og pas på jer selv derude.