Jeg er jo som bekendt, som det er læserne af denne blog bekendt, en glad all-round pressefotograf. Det trives jeg godt med, om end jeg nogen gange er lidt misundelig på de kolleger der VIRKELIG er gode til lige deres speciale.
Jeg møder dem hele tiden – specialisterne.
Som f.eks. forleden hvor Kronprins Frederik skulle tale ved en konference i DGI-byen i København. Mine kolleger fra ugepressen er måske ikke dem der står øverst på podiet til Årets Pressefoto, men meget professionelle det er de – og nogle gode kolleger.
Det samme kan man sige om de kolleger der har 90 procent eller mere af deres indkomst ved at fotografere sport. Jeg laver en del, men det bliver højst til 10-15 procent af alle mine opgaver der er sport. Du skal iøvrigt kaste et blik på Lars Rønbøgs blog der hedder tirsdagskampen – altid god og inspirerende læsning.
Den sidste gruppe specialister jeg møder, er dem der i gamle dage hed “natfotografer”. 112-fotografer på nutidigt dansk, altså de fotografer der dækker politistof. Det er en ret blandet flok, men jeg sætter stor pris på Ekstra Bladets faste freelancer Kenneth Meyer.
Tror kun jeg er kommet før ham en enkelt gang til et af de mange skyderier i det københavnske.

På søndag spiller Brøndby mod FCK i Brøndby og der skal jeg så møde specialisterne, både dem der dækker sport og dem der dækker politistof.

Mere følger.