Det skulle ellers have været en rolig uge – uge 7 – men så døde prins Henrik. Det er ikke helt nemt at dække den begivenhed når man er ansat på Politiken, der på den ene side gerne vil og så på den anden side ikke vil dække begivenheden.
Første opgave er onsdag morgen på Amalienborg. Der er ikke et øje udover pressen altså! Men flagene går på halv og så har vi et par billeder til det altid nyhedshungrende net.
Derefter afsted til Fredensborg hvor rigtig mange lægger blomster. Også her har jeg mange kolleger på stedet. Alle – incl. mig selv – er desværre gået hjem da Dronningen kommer ud for at se på blomsterne om eftermiddagen…..
Torsdag skal prins Henriks båre til Amalienborg og jeg får plads i en pool i slotshaven.
Meget flot billede, igen er min 100-400 mm til stor hjælp. Men det er frygteligt koldt og jeg er i forvejen ikke helt på dupperne….
Jeg når lige hjem og får varmen inden Europa League kampen mellem FCK og Atletico Madrid. Det sner det meste af kampen og igen er det hundekoldt. Men god stemning i det fyldte Parken.
Fredag er jeg lige forbi en pressebriefing på Amalienborg og når lige et billede af alle blomsterne.
Lørdag er fridag og så er det afsted til Herning og FC Midtjylland – FCK. Fylder mig med piller og så går det faktisk helt fint. Gode kolleger på stadion – freelancerne Claus Fisker, Anita Graversen og Jan Christensen og så Tom Laursen fra Herning Folkeblad – godt, så var jeg ikke den eneste fastansatte i det presserum. Remoten giver et godt billede – afsted med det og så hjemad…..
Mandag er prinsens venner og familie forbi Christiansborg Slotskirke, ikke de store billeder der, men allerede to timer før offentlig adgang står 500 mennesker i kø i kulden.
Tirsdag begraves prins Henrik kl 11. Jeg er usikker på om jeg har fået en poolplads, så jeg er foran kirken allerede kl. 7.30. Lang ventetid i kulden, men i rigtigt gods selskab med Thomas Olsen fra Sjællandske Medier, Hanne Juul fra Billedbladet, Liselotte Sabroe fra Scanpix m. m. fl. Laver faktisk rigtigt gode billeder, som Politiken også bruger – på nettet. Savner virkelig at have Polfoto i den anden ende til at bruge billederne. Sådan er der så meget.
Det var så det – mærkelige 8 dage – men nu er det overstået, Dronningen taget på ferie og jeg er returneret til fodboldbanerne og borgen.
Mere følger….