Julen står for døren og traditionen tro er her 10 bud på julegaver til pressefotografen der har alt:

Verdens bedste rullekufferter til fotoudstyr kommer fra Think Tank. Den bedste er den model der hedder airport international. Den er nu kommet i en opdateret version. Læs mere her.
Den er nærsten umulig at købe i Danmark, men prøv f.eks. den tyske forhandler Isarfoto. Koster en bondegård, men det gør fotoudstyr jo…. 447.75 euro og så forsendelse.

En anden mulighed for at rulle med sit fotoudstyr er Pelicase. De har nu forbedret deresgamle model til en ny og lettere. Køb f.eks. hos flightcases.dk
Noget billigere end Think Tank: fra 2117 kr incl. Moms

Hvad skal man så komme i de rullekufferter. Man kunne vælge de nye flagskibe:Canons 1DX mk II eller Nikons D5. De kan næsten alt, stills, video og så har Canon endelig lavet et kamera hvor man kan beskære billedet inden man sender det via Wi-Fi til redaktionen.

Fremragende kameraer begge to, men det er prisen også: Canons får du for små 49.370 kr., mens Nikons går for 54.695 kr, incl. moms.

Canon er kommet med en ny, forbedret udgave af klassikeren 16-35 mm. Den er forhåbentlig skarpere end forgængeren…. Den koster beskedne 19.995 kr., så ikke noget med at tabe den på gulvet…..

Det samme gælder for Nikons nye 70-200 mm – endnu en klassiker – der koster 24.495 kr. incl moms og så skulle den da også være betalt!

De linser skal jo også tørres af for støv og regn, bedste bud er et helt almindeligt vaskeskind. Køb det på din tankstation eller hos Biltema. Tag endelig ikke det syntetiske.
Prisen ligger på omkring en 100 kr. Klip det over i to stykker, et til din jakkelomme oget til fototasken. Kan også bruges til brillerne…..

Er din hvidbalance i orden. Ellers prøv et gråkort. Fås i mange udgaver. Tjek f.eks dette set hos Goecker til 199 kr.

Et lille trebensstativ kan bruges til mange ting, til remoten bag målet, et hurtigt skudi dårligt lys, eller til at stille en flash op. Manfrottos koster 210 kr.
Set hos flashogfotobutikken.

Hvordan falder skyggerne og hvor er solen (eller månen for den sags skyld) præsis der hvor borgmesteren/stjerneskuespilleren/casen skal fotograferes kl. 14?
Prøv Lighttrac – en app til din ipad, iphone eller androide, der viser solen og månensplacering. Set til kun 8.99 US $ i app store.Hjemmesiden finder du her.

God jul