“Er det ikke lidt en nedgradering?” spurgte håndboldspilleren Bo Spillerberg, da jeg stod i kø med min lille niece i Brøndby Hallen for at få en autograf forleden.
Jeg har nemlig købt et nyt kamera – et Fuji X100S – og det fylder jo mindre end de Canon Bo er vandt til at se mig med.
Har kigget på Fuji´en et stykke tid og købte så et i sidste måned. Jeg ved godt der er kommet en udgave af den – X100T – men det blev altså en S´er.
Inden købet har jeg klikket på en del vidoer som f.eks. denne:
//www.youtube.com/embed/kPMnqzjLEAs?feature=player_detailpageEller denne:
//www.youtube.com/embed/l1bj-8HkPC8?feature=player_detailpageFor at gøre det kort: Det er et dejligt kamera. Det minder lidt om den Leica M4-P jeg brugte i min elevtid i Helsingør. Det er lækkert at have i hånden, let, lydløst og så er kvaliteten at filerne rigtig god. Se f.eks. udsigten fra Christiansborg Slots tårn – godt udsnitsforstørret
Der er nogle muligheder i det som jeg ikke har med mine Canon kameraer, f.eks. at kunne skyde s/h kvadratrisk.
Den noget betænkelige Jamil Olsen fra Canon er et eksempel på det. Jamil har nu ikke noget at være bekymret over, min Canon er selvfølgelig stadigvæk de kameraer jeg bruger til dagligt, men den lille Fuji kommer til at være med i handskerummet som reserve – og til at fotografere familie, venner og ynglings-niecen mens hun venter på næste autograf….