Mine Canon 1DX´er nok de bedste kamerarer jeg nogensinde har fotograferet med (Selv om jeg mindes mine Nikon FM´er med glæde – men det var altså en anden tid….).
X´erne er hurtige, filerne er fantastiske og det samme er autofokusen. Men der mangler desværre et udtag til høretelefoner når man laver video. Og lyden er som bekendt meget vigtig når man laver levende billeder..
Ovenstående er et forsøg på et setup hvor der er kontrol med den lyd der kommer ind i min Canon. Bagmanden er altid flittige og dygtige Henrik Bo fra Nordjyske.
Det består af en Zoom H6 harddiskrecorder, en microport og så et par høretelefoner.
Opsætningen er mikrofonen på recorderen i venstre kanal og microporten i højre, ledning ind i Canonen og ud til høretelefonerne. Det hele sidder i flashskoen på kameraet i en holder fra Easy Hood. Det er kameraet du lige kan skimte nedenunder alt isenkrammet. Henrik beskriver det nærmere i dette indlæg på sin blog. Meningen er du kun skal bruge harddiskrecorderen som lydmixer – man skal altså ikke optage med den.
Om det virker? Ander det ikke, for jeg har først fået holderen i går, men Henrik Bo har opfundet det så det må det gøre….