Tirsdag var der jo som bekendt kommunal- og regionsvalg. Selv dækkede jeg Enhedslisten og Venstre. Cyklede fra det ene til det andet – det er det hurtigste i København lige nu. Ikke de store billeder som I kan se. Måtte bruge mine gamle mk IV´ere fordi jeg af en eller anden grund ikke kan få min nye Wi-Fi transmitter til at virke.
Må lige få det fikset på mandag……
Det er 50 år siden Præsident Kennedy blev skudt i Dallas. Du kan se billeder her og her.
Det fik mig til at tænke på de muligheder der engang var i amerikansk politik, for at tage billeder af f.eks. præsidenten på arbejde. Det er åbenbart slut nu, hvor Obama-administrationen kun nogle gange tillader pressen adgang til præsidenten. Ellers er det kun den officielle fotograf Pete Souza det fotograferer. Hans billeder ser du her.
De er jo udmærkede billeder, men de er allesammen godkendt af præsidentens stab. Amerikanske medier har indgivet en protest til Det Hvide Hus, den læser du her. Læs mere om balladen her.
Herhjemme har vi jo aldrig haft adgang på samme måde, eneste sted hvor man kan lave reportagebilleder er i folketingssalen, der er der ingen spindoktorer eller TV-hold der går i vejen. Tjek f.eks. dette billedhjul. På gangene på “Borgen” er alt efterhånden fedtet ind i “Live”-reportere og “særlige rådgivere”. Adgangen til politikerne er pressemøder, interviews, og så når de går til og fra udvalgsmøder på borgen. Vi har ingen mulighed for at fotografere dem når de virkelig arbejder. Ærgerligt synes jeg. Men i det mindste har vores statsminister ikke en officiel fotograf……