Efter godt 13 år med 4 forskellige digitalkameraer – Kodak/Nikon DCS 620, Nikon D1H, Canon 1D mk II og endelig Canon 1DmkIV – har jeg nu endelig fotograferet fodbold med et full frame kamera. Et Canon 1DX som jeg har lånt af Canons Jamil T. Olsen. Flink mand, rigtig godt kamera. Nej, det er forkert. Det er et fremragende kamera. Meget hurtig autofocus, kæmpe filer og …… nå, men alt det kommer vi tilbage til om en uges tid når jeg har afleveret dettte fantastiske stykke fotoværktøj tilbage.

Lige nu vil jeg bare fortælle om oplevelsen – full frame oplevelsen – til fodbold i Farum. Nordsjælland mødte Brøndby og det var kedeligt, meget kedeligt.

Mærkelig oplevelse med full frame synes jeg. Anderledes. Godt til billeder fra hjørneflaget mod målet, men langt væk inde på banen. Det virker lidt vidvinklet på en eller anden måde…. Filerne er lige så varme i farvemætningen som mine mkIV´ere, men det kan rettes til.

Men der er godt nok rigtig mange skarpe billeder, altså mange, mange skarpe billeder.

Måske er det også en ide at bruge en konverter på 400 mm´eren. Jeg ved jo det virker…. Nu ser vi.

Mere følger.