Pool – nej ikke sådan en man svømmer i, men sådan en Udenrigsministeriet laver til f.eks. større kongelige begivenheder. Sådan en var der jo i dag i Holmens Kirke. Jeg havde fornøjelse at komme i Pool 4 inde i selve kirken. Hovedaftageren er selvsagt Polfoto, for Politiken svømmer jo ikke i artikler om kongehuset. Det nye dennegang er at de tre blade i Politikens Hus arbejdede sammen om et fælles live billedhjul. 6 fotografer udstyret med Wi-Fi sendere sendte direkte ind i et billedhjul man så kunne se på Ekstra Bladet og Politikens hjemmesider.

Men inden alt det handlede det jo om at komme ind i kirken. Dåben var kl. 15.30. Mødetid for akkrediteret presse med poolkort er kl. 12.00 i indre slotsgård på Christiansborg, omkring 200 meter fra Holmens Kirke.

Efter en god time er alle tjekket gennem sikkerheden og så køres vi de 200 meter i bus – med politieskorte – frem til kirken. De 50 mand der er i pool 1 og 2 suser ud af bussen for at få en god plads.

Vi 7 udvalgte der var inde i kirken kunne tage det roligt, vi havde jo – troede vi – god plads i pool 3, 4 og 5. Billed Bladets meget dygtige Hanne Juul var som sædvanlig i godt humør – hun var helt alene i pool 6.

Nå, men min pool 4 viste sig at være lidt problematisk. En iøvrigt dygtig og rigtig sød harpespiller skulle skam spille midt i det meget lille område, hvor jeg skulle være sammen med Berlingskes Liselotte Sabroe. Efter lidt råben og hovedrysten gik det lige nøjagtigt og så kunne Liselotte kaste sig over sin medbragte frokost.

Her er Hanne Juul på plads og klar til Kronprinsefamiliens udmarch.

Jeg havde en del grej med, men endte med at bruge min 16-35, 70-200 og en 300 mm.

Alt i alt en lidt travl dag, men ok billeder.

Soundsliden er her, livehjulet er her.

Det var så den torsdag.

I morgen tager jeg VM i bænkpres i Lalandia i Rødby – der er ingen pool!