“En ildsjæl er en person som, ofte ulønnet, arbejder begejstret og ivrigt for en sag, eller sagt med andre ord en person der brænder for en sag.”

Jeg har mødt flere ildsjæle i denne uge:

Brandfolkene i Greve der har lavet et projekt med unge fra Askerød bebyggelsen, hvor der før i tiden har været mange påsatte brande. Brandfolkene har taget 7 af “rødderne” og lært dem at røgdykke, slukke brand og give førstehjælp. Antallet af brande i bebyggelsen er mere end 50 % lavere end før. Læs mere om brandkadetterne her. Billedet ovenfor er fra Greve Ungdoms Brandvæsens opvisning på Christiansborg Slotsplads torsdag. Det blev brugt i Politiken på side 2, det vi kalder “øjenvidne”. Vi arbejder på at få det daglige billede lagt ud på pol.dk som en art blog, men pt. driller teknikken.

Sektionsleder hos Kofoeds kælder Kim Clemen der kigger efter de hjemløse i den indre by. Jeg gik en tur med ham torsdag morgen i bidende kulde for at se om der var en hjemløs der ville tale med pressen. De var væk, men jeg fik en lang snak med Kim der virkelig er en ildsjæl. Ingen billeder, men det var en rigtig god morgen alligevel.

En anden ildsjæl er min gode ven Rob Galbraith i Calgary. Ham har nu efter en meget lang test kommet op med en test af Canons mk IV. Læs den her. Jeg har talt med ham mange gange under testen, han er ikke rigtig glad og fordi ham meget gerne ville kunne skrive positivt om det nye Canon. Hans test er ikke positiv omkring autofocusen hele vejen igennem. Testen er til diskussion mange steder på nettet, f.eks. her og her.

Jeg bliver personligt gladere og gladere for kameraet. Mine problemer med filerne blev løst i går, da Canons Jamil Olsen besøgte Politiken og gennemgik nogle forskellige indstillinger og Canons DPP browser for mig og nogle af mine kolleger. Jamil forstår den måde vi arbejder på og er god til at sætte sig ind i de problemer vi har i dagligdagen.

Jamils besøg betyder at jeg endnu engang skal have et nyt workflow, jeg tror nemlig Canons DPP er den bedste RAW konverter til mk IV filerne. Så ud med aperture og ind med DPP.

Rent arkiv teknisk er filerne nu blevet så store at jeg ikke længere kan brænde en uges filer på en DVD. Nu må det blive min egen harddisk og så bladets arkivsystem.

Vil du læse mere om DPP så klik her.

God weekend