På min lille udstilling i Politikens Forhal har jeg to billeder af rygere.

Det første er dette af en noget afslappet betjent ved en razzia i Baldersgade.

Der var heller ikke det store drama, det var bare politiet der endnu engang ransagede de autonomes hus i gaden. Der var lidt billeder af politifolk foran huset, igang med at bære forskellige ting væk osv. Men lige pludselig bemærkede jeg en betjent med cigar – klik og dagens sjoveste billedet var i hus. Heldigt – jo, men man skal altså være på stedet for at kunne tage det.

Andet billede ligger tilbage i 1986. Dronning Margrethe var på officielt besøg i Australien og så er udenrigsministeren med. Dengang var det Uffe Ellemann-Jensen. Efter en meget hård uge havnene vi en lørdag på Hilton Hotel ved Ayers Rock. 4 timer til næste programpunkt, solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen sneg sig op på omkring de 45 grader. Vi var 4 fotografer med på turen, vi talte ikke sammen, men pludselig sad vi omkring swimmingpoolen med vore kameraer og ventede – hvis nu en royal storetå eller to skulle dyppes…

Dronningen og prinsen dukkede op senere og vi fik vores billeder, men inden da kom Uffe Ellemann-Jensen med stråhat, en lille topmave og høj cigarføring. “Nu ryger der tusind stemmer igen” sagde en smilende udenrigsminister til de svedende fotografer……

Jeg savner Uffe – der var næsten altid billeder i ham….