…hed en af Marxbrothers bedre film.

Jeg lavede en lille reportage fra Klampenborg Galopbane tilbage i 2005. Som en af de to-tre reportager jeg laver hvert år i min fritid. Jeg gør det fordi det er vigtigt engang imellem at lave noget hvor man har god tid, og hvor der er gode billeder. Så jeg tog til galopbanen en solrig lørdag eftermiddag, med et billede inde i mit hoved. Jeg tror jeg havde set det i Sports Illustrated. Billedet taget med et kamera fastgjort til startvognen.

Så jeg spurgte løbslederen og fik et rungende nej – den går ikke!

Nå, men så begyndte jeg at fotografere de forskellige løb og fik en snak med starteren, han der er ansvarlig for netop startvognen hvor jeg jo gerne ville montere mit kamera. Han var meget fotointeresseret og venlig og det endte med jeg fik lov i sidste løb. Det blev bare ikke rigtig som jeg havde tænkt mig, så derfor var jeg tilbage på banen 14 dage efter, sammen med min gode ven Rob Galbraith. Denne gang viste jeg nøjagtigt hvad jeg ville, hvor jeg kunne være, hvilket grej jeg skulle bruge osv.

Der var en 2400 meter start som var perfekt mht. baggrund så her monterede jeg min Canon med en 16-35 på en magic arm sammen med endnu en magic arm. Hestene får startvognen til at ryste helt vildt frem og tilbage, to magicarms får kameraet til at blive helt stabilt. Kameraet blev udløst via en af de små Pocket Wizard radioer. Jeg står altså selv nede på jorden lige til venstre udenfor billedet. Billedet blev sådan her:

Lige som jeg havde tænkt mig. Fedt. Derefter afmonterede jeg kameraet fra startvognen og monterede det på en overxposed platform tæt på inderbanen (man skræmmer hestene hvis man sidder lige op ad banen). Næste løb tog jeg dette her billede vha mine Pocket Wizards:

Ser man godt efter kan man se både mig og Rob i baggrunden.

Reportagen fyldte 2 sider i sporten som optakt til Galop derbyet weekenden efter. Begge billeder er med på min udstilling i Politikens Forhal. 52 billeder på 25 år, men to af dem er taget med 20 minutters mellemrum.