Mine to kolleger Søren Pagter og Søren Skarbye har begge to skrevet blog eller klumme om brug af fotos på nettet. Se det her og her. De har selvfølgelig lidt ret i noget af det de skriver, men de skal altså huske på et par ting om nettet: Der bruges uanede mængder af billeder på nettet, på politiken.dk skiftes der i snit forside hvert kvarter! Derfor kan brug af arkivbilleder ikke undgås, slet ikke. Men på pol.dk sætter vi en ære i at bruge rigtige billeder fra det virkelige liv, som f.eks. detter her:

Det er oprydning i Hyskenstræde i mandags efter en gadefest. Billedet er taget til nettet mandag kl. 07.15, på nette en halv time efter og i avisen næste dag…. 

En anden ting er bemandingen, der er ikke penge i nettet endnu, så derfor er jeg vel nærmenst den eneste pressefotograf herhjemme der er fast mand på en netavis. Ikke jeg har været det i denne uge, “papiret” har haft mange opgaver, så jeg har lavet det man kalder “fortfaldende fotografisk arbejde”. Men altså, der er ikke bemanding til at fotografere alle opgaver for nettet, derfor arkivbillederne. Vi er enige om at større  fotojournalistiske projekter på nettet ville være fantastisk, men der er ikke penge – eller tid – til det lige nu. 

Og ellers? Jeg har afleveret min Canon 5D mk II til kollega Frandsen. Jeg kan simpelthen ikke lave en ordentlig video med det kamera. Ikke til det jeg gerne vil, så jeg må finde en rigtigt videokamera på et tidspunkt. 

Jeg kan forstå Canon er på vej med en Mk IV, se detaljerne her.  De kommer vist også med en ny 400/2.8. Det ville være fint med en lettere udgave….

I den lette genre er der jo Melodi Grandprixi Moskva i disse dage, men det er altså ikke det sammen som den gang, en mand var en mand og en film var en tri-x. Bedste sang fra dengang er her.

Min hjemmeside er opdateret med lidt soundslides hvis du har lyst. Mere følger…..

God weekend