Pressefotografforbundets hjemmeside har en lille historie om Politikens klummeskriver Rune Engelbreth Larsen der i sin blog har frygteligt travlt med at rakke ned på net-mediernes dækning af Stein Baggers hjemkomst. Nu er jeg ret ligeglad med hvad en enkelt person skriver omkring min og andres dækning af begivenheden, men ham her er altså på en eller anden måde ansat på samme avis som jeg er…..

Så derfor: Nej, vi må ikke fotografere anholdte eller vidner på vej til eller fra retten, med mindre de giver samtykke. Selv om jeg havde billeder af Bagge på vej til retten, måtte jeg ikke bruge dem. Når vi så alligevel laver et “billedhjul” med billeder fra dagen i retten, er det fordi det er en helt fantastisk historie. Der er meget stor interesse for sagen, det kan aflæses direkte i antallet af sidehenvisninger hos jourhavende på netredaktionerne. Så pressefotograferne laver selvfølgelig de bedste billeder de kan ud fra de betingelser de har. 

Længere er den ikke.

Så er der bare tilbage at håbe på, klummeskriverne skriver om noget de har forstand på, så klare vi andre virkeligheden……..