Årets julegaver……

Julen står for døren og her er mit årlige bud på julegaver til pressefotografen der har alt:

1: Walkstool bruges af rigtigt mange pressefotografer til at sidde på under fodboldkampe, men her er et andet bud på en god siddeplads:
Minimaxstool kan justeres til forskellige højder og efter en veloverstået opgave klappes sammen til næste ingen ting og smide i bagagerummet. Vejer 1,5 kg og koster 59 us $ Se mere her:
https://www.minimaxstool.com

2: En dronningsrunde på Amalienborg i sommers, hvor min Mac løb tør for strøm, fik mig til at købe denne super powerbank. Den kan oplade din iphone, ipad og din Mac. Kan kun anbefales på det varmeste:
Xtorm powerbank infinity 27.000 mAh USB-C 45W set til 1019.10 kr hos https://www.grejfreak.dk

3: Sidste år slog jeg et slag for Think Tanks Turnstyle 20. Vil man gerne have lidt mere plads så kig på Photocross 10 fra søsterfirmaet Mindshift. Den er ikke billig og svær at finde i Danmark, men prøv hos https://www.bergfreunde.dk hvor den er set til 109,61 Euro

4: Vi har alle muligt småting liggende i det der bagagerum: ekstra flash, en ekstra zoom, batterier, gaffatape mm. En god ide ville være at samde det hele i en værktøjstaske – en toolbag – så er der styr på det. Det er bedste med de tasker der åbner op og tilsiden.
Brug evt. et gammelt Domke skillerum til dine småting. De findes i mange forskellige udgaver så klik dig omkring.
Denne her Ryobi er set til kun 116.95 kr. hos Bygma.
https://www.bygma.dk

5: Hardiske kan man ikke få nok af – denne lille g-drive mobil ssd-harddisk er robust og kompakt fås fra 500 GB set hos Elgiganten til 1499 kr. – men klik dig omkring…..

6: I 2020 er der Olympiske Lege i Tokyo og det har sat de førende kameraproducenter under pres:
Alle de tre store fabrikanter er kommet eller kommer med en ny topmodel:

Canon 1dx mk III kommer medio februar og ser ud til at være væsentligt forbedret i forhold til forgængeren Mk ll der koster 36.776,00 ex. moms hos https://www.goecker.dk og mon ikke prisen på Mk lll lander deromkring.

Nikon D6 ved vi ikke meget om lige nu, men forgængeren D5 koster 39.996,00 ex moms hos https://www.goecker.dk

Spejlløse Sony A9II er allerede på banen – har taget store markedsandele også i Danmark og koster 33.596,00 ex moms hos https://www.goecker.dk

7: Min gode kollega Per Kjærby har lavet den mest fantastiske fodboldfotobog – Magiske øjeblikke.
Den kan kun anbefales på det varmeste – billederne er både fra dengang en film var en tri-x og et kamera et Nikon, men også nye – digitale – billeder er med i den 4 kg tunge bog.
Den er udgivet på Politikens forlag og koster 450 kr.
https://www.politikensforlag.dk/magiske-oejeblikke/t-38/9788740055399

8: Næste samtidig har en anden gode kollega, Lars Rønbøg, udgivet fodboldfotobogen “Liga” – om én sæson i superligaen. Lars har om nogen et godt øje til andre motiver end lige fodboldspillerne og så får vi lov til at komme bag kulisserne i både Horsens og Brøndby. Meget inspirerende!
https://www.ligabog.dk

9:Når der skal sendes billeder hjem fra kameraet er det jo som bekendt nødvendigt med en 4G Router. Denne her fra Huawei cat6 4G har ethernetstik indbygget og så har den strøm til 24 timer.
Set til 1199 hos Dustin Home.dk.

10: Photo Mechanic – pressefotografens bedste ven når det gælder udvælgelse, tekstning og transmission af bileder på ingen tid – er kommer i en ny, opdateret og om muligt endnu hurtigere version. PM 6 koster 139 US $ hos www.camerabits.com