…helt tilbage i 1988. Du ved dengang hvor en mand var en mand og en film var en Tri-X… Der kom Nikon med deres første forsøg på et elektronisk kamera. Det var ikke digitalt – det var et stillvideo kamera. Historien om kameraet kan du læse her.

Faktisk har jeg prøvet kameraet sammen med Ekstra Bladets Ole Steen, i Seoul til OL i 1988.

Polfotos chef Ebbe Andersen lånte udstyret af Nikon og Ole tog billeder til Kano og Kajak som EB godt kunne nå til 2. udgaven. Efter løbet sendte jeg billederne fra en telefonboks fra den batteridrevne sender.

I boksen ved siden af lå to kolleger fra en svensk avis og rodede rundt med polaroidfilm og en Hasselblad dixel. Nå, det var dengang. De to ovenstående billeder er fra PFs Årets Pressefoto 1988/89 katalog hvor vi berettede om den nye teknik – der aldrig blev det store. Det digitale var først rigtigt med til OL i Sydney – men det er en anden historie….