…så hurtigt det kan gå.

Det her er min kat Josefine. I mange år (hun er 13) lå der et billede af hende i min telefotomappe i vores gamle billedsystem AGT. Af den grund hed mappen aldrig andet en “kattemappen”. Nu har vi et anden system – Nica – og der ligger billederne ikke lige så længe. Nu ligger hun der imidlertid igen og det kun 30 sekunder efter jeg har taget billedet. Hurtigt, ikke?

Sidste nye tekniske udfordring er på vej på Politiken.dk – billederne kommer næsten ind “live” vha. Canons trådløse transmitter der monteres på kameraet og så et “cradlepoint” (venligst udlånt af altid hjælpsomme Jamil fra Canon). Med et cradlepoint og et 3G modem laver du dit eget trådløse netværk lige til at have i lommen. Ekstra Bladets dygtige Thomas Willmann har selvfølgelig været på forkant med udviklingen, så EB´s fotografer har brugt i lang tid.

Med et enkelt tryk på “set” knappen bag på kameraet så suser billedet afsted til redaktionen – uredigeret – men hurtigt. Josefine var forsøgskat på projektet og nu ligger hun så i Nica og kigger ud i fremtiden……

Læs med om teknikken her.