..hedder små historier er kommer bl.a. på shortsshooter.com. Nu er jeg jo ferie- og orlovsramt frem til 1. december så derfor starter jeg en lille serie om hvilket udstyr jeg bruger til de forskellige opgaver jeg har på Politiken.dk.

Her første gang starter vi uden fototaske, nemlig med det udstyr der er fornuftigt at medbringe til kriminalopgaver, f.eks. ballade på Christiania eller skyderi på Nørrebro.

Det handler først og fremmest om at være mobil fordi der skal gåes/løbes en del.

Er det dagslys bruger jeg to Canon Mk II med en 16-35/2.8 og en 100-400/4.5-5.6 og så min lille PDA med PocketPhoJo til de to-tre hurtige billeder der skal hjem til nettet.

Det her er hvad jeg tager med fra min bil. Nogle gange husker jeg min 1.4 konverter.

100-400 mm er ganske enkelt fremragende til krimiting. Næsten alle andre fotografer bruger en 70-200, det går nogenlunde med jeg er altså 2 gange tættere på. Den er lige så let som en 70-200, og med stabilizer går det fint med lukketider ned til 1/60 sek.

Ovenståen er fra skyderi på Cafe Rust på Nørrebro.

Og her kriminalteknikere på arbejde efter en påsat brand.

Det siger sig selv at hvis “udrykningen” gælder krimistof om natten så bliver 100-400 skiftet ud med min 70-200 og så husker jeg også min flash…..

Vil du læse flere “In the bag” så kommer der nogle flere på denne blog, ellers klik her, her og her.