Jeg har nogle gang meget travlt på mine vagter på Politiken.dk. Nettet skal have billeder hurtigt, meget hurtigt. Så nogle gange bruger jeg mere tid på at sende end på at fotografere. Ærgeligt og meget stressende. Man står der og fumler med sin PDA og prøver at følge med i begivenheden.

Nu er der en løsning.

Man tager et Eye-Fi SD kort og sætter i sin Canon Mk II (nej Nikon drenge og piger, det duer ikke i jeres smarte D3´er, den har to CF kort slots, men intet til SD – ærgeligt!), og vha. den nyeste software fra Idruna – bedre kendt som Pocket Phojo – kan man uden de store besværligheder sende sine taggede billeder hjem til redaktionen via sin mobiltelefon.

Smart ikke?

Det lille SD kort har indbygget Wi-Fi og hvis man sætter sin PDA rigtigt op, sender kortet billederne til en mappe på PDA´en som derefter tekster, giver unsharp mask og sender på FTP, e-mail eller hvad man nu vil. Og man behøver kun at tagge billedet i kameraet, resten er automatisk. Nemt.

Men det var det nu ikke. Af en eller anden grund ville min PDA ikke installere Pocket Phojo og det gav anledning til mange timers arbejde, banden og svovlen og et sammenbrud på min hjemlige trådløse forbindelse mm. Men nu virker det altså.

Sådan ser skærmbilledet ud på PDA´en når den arbejder. Trykker man på “Transmit” får man dette billede op:

PDA´en modtager altså på Wi-Fi og sender på 3G. Man kan altså – næsten – glemme alle sendeproblemer og koncentrere sig 100 % om fotograferingen. Nu får vi se den næste uge hvordan det virker, men det ser godt ud – og mit trådløse netværk er oppe igen…….

Mere om Phojo og Eye-Fi på Rob Galbraiths hjemmeside her og her