Hedder det ikke det – fieldtest? Nå, men læsere af denne blog vil vide jeg for et stykke tid siden erhvervede mig en Dell Mini 9, en mini computer. Jeg sender rigtig meget fra min PDA, og jeg ville gerne have en lidt større computer med Photoshop og Photo Mechanic på. Det ville højne kvaliteten af de billeder jeg sender til nettet fra nyhedsopgaverne. Det er ingen hemlighed det var min gode ven Rob Galbraith der tippede mig om Mini´en. En eller anden hviskede mig i øret, den også ville kunne køre Leopard styresystemet fra Mac hvis man strøg den lidt med hårene….

Jeg investerede i en 32 GB SSD harddisk og 2 GB ram (Dell mini 9 leveres med 16 GB SSD, 1 GB ram og Windows), og har fået OS X til at køre. Hånden på hjertet, jeg ved ikke om man må. Men jeg tror det. Jeg har 3 andre Mac, der er købt og betalt og leveret med software, så mon ikke det er ok. Ellers må Apple tage sig sammen og lave efterfølgeren til den dejlige 12 tommer de lavede for få år siden.

Nå, men jeg har altså denne her lille sag, der køre Photoshop CS3, Photo Mechanic 4.6, TDC 3G opkobling og det hele. Det er også muligt at kalibrere stærmen. Virker den. Ja, for fa…. det gør den. 

Den er lille, let og helt stille. Hvis der er et problem så er det størrelsen i forhold til mine store fingre, men det er ikke computerens skyld. F-tasterne sidder ikke det bedste sted, men det kan man vende sig til. Et andet problem er skærmstørrelsen, det er ikke alle vinduer i Photo Mechanic der kan minimeres så man kan trykke på “ok”, “save as” osv.nederst i højre hjørne. Det er muligt at komme udenom dette problem ved at lukke vinduet i øverste venstre side og derefter sige “ok” til at genne ændringerne.

Den er ikke så hurtig at arbejde med som min MacBook, men fordelen med Mini´en er altså også at den kan ligge i min bæltetaske.

Jeg har brugt den til et par fodboldkampe og her har den fungeret perfekt. Billederne har stået fint i Politikens NICA-billedsystem. 

Jeg har stadigvæk windows harddisken og her virker alle programmer også perfekt. 

Så mangler du en lille, let og billig computer er dette her måske løsningen. Lige nu fåes den for under 3.000 kr.

Og strømmen – tja, jeg vil tro der er til 3 timer uden de store problemer.